Bemiddeling

De vraag naar commissarissen met een ‘zwaar’ profiel groeit, o.a. doordat de druk op organisaties toeneemt en er meer eisen worden gesteld aan toezicht. Bovendien moet de samenstelling van de Raad passen bij de strategische uitdagingen. Naast ervaring als toezichthouder is daarom vaak aanvullende expertise gewenst op kennis- en ervaringsgebieden gebieden als Transformatie/ICT, Board dynamiek/HR, Duurzaamheidsbeleid en stakeholders/nieuwe media. Het eigen netwerk van de zittende commissarissen is daarbij meestal niet meer toereikend. DeNieuweCommissaris identificeert een nieuwe generatie toezichthouders en leidt hen op. Velen van hen zijn ervaren en breiden hun portfolio op relevante wijze uit.

Samenwerking met Godelieve Schoemaker, Backerstaete Executive Search.

Sinds 2020 werkt DeNieuweCommissaris samen met Godelieve Schoemaker daar waar u in een search proces een uitgebreide intake en een stap-voor-stap procedure nodig heeft. Godelieve Schoemaker en DeNieuweCommissaris delen overlappend netwerk en de ambitie om de toetreding in dit veeleisende tijdgewricht van competente NieuweCommissarissen voor u te bespoedigen. Derhalve kunt u ook met Godelieve Schoemakers maatwerk-arrangementen maken of haar uitnodigen tot een nadere kennismaking om te sparren over uw overwegingen en behoeften in de Raad. Godelieve Schoemakers werkt sinds 20 jaar vanuit haar eigen (non)-executive search praktijk te Wassenaar en sluit actief aan op ons netwerk.

 www.backerstaete.nl/nl/

 

Samenwerking met Elisabeth Werter

Onze DNC-alumnus Elisabeth Werter heeft zich – naast leiderschapsvraagstukken - toegelegd op inclusieve bemiddeling, de non-profit sector en nieuwe thema’s rondom duurzaam ondernemen.

Voor kleinere bedrijven, budgetten en co-makership opdrachten (u stelt zelf de onderliggende stukken samen) is Elisabeth namens DeNieuweCommissaris beschikbaar om tevens ons netwerk van commissarissen voor u gericht aan te boren en met name in de non-profit en het MKB toegankelijk voor u te bemiddelen richting Nieuwe Commissarissen die beschikbaar zijn.

Een kandidaat moet de dynamiek en samenstelling van de Raad verrijken. Daarom kijken wij eerst naar de gewenste board dynamiek en samenstelling en daarna naar mogelijke profielen. Wij stellen op basis van een intake en omgevingsonderzoek vervolgens een longlist op van kandidaten, begeleiden het selectieproces naar een shortlist en geven advies, mogelijk op basis van assessments. Tevens stellen wij kandidaten in staat om hun due diligence goed voor te bereiden, en is helder welke toegevoegde waarde verwacht wordt.
Wij verwijzen u naar onze nadere uitgebreide toelichting.