Counseling & Onboarding

Om aan een (nieuw) commissariaat te komen dat past bij uw persoonlijke ambities en expertises, en een rol in een RvC/RvT die waarde toevoegt, is het belangrijk om goed inzicht te hebben in uw profilering als non-executive.

Uiteindelijk wilt u “impact” hebben en een toezichthoudende functie waar in u de meeste toegevoegde waarde heeft.

Voor onboarding en coaching on the job werken wij samen met onze gerenommeerde DNC-docenten, zeer ervaren commissarissen, en kunnen wij u gepast doorverwijzen.

Bekend is dat het verwerven van het eerste commissariaat geen sine cure is, en dat als u te lang wacht uw opleiding al weer outdated is.

Wij bieden derhalve het volgende traject:

CV-update non executive
Uw curriculum vitae lichten we door en we vinden, mede naar aanleiding van uw bevindingen aan De Tafel, uit waar uw expertise en competenties relevant zijn in een non-executive rol. Ook kan het zijn dat bepaalde professionele vaardigheden of kundes niet op uw cv te vinden zijn, maar wel relevant zijn. Ook kunnen bepaalde vaardigheden u in een executive omgeving succesvol hebben gemaakt, terwijl u in een non-executive omgeving daar niet persé mee uit de voeten kunt.

Wij bepalen samen met u welk type commissaris u bent en in welk soort organisaties dit het meest relevant kan zijn.
Input Gallup drijfveren test; persoonlijke kwaliteiten plus Interventie-stijl
Wij vragen u om ons te laten delen in uw uitkomst van de Gallup talent test, waar uit een persoonlijk profiel komt en de uitkomst van uw drijfveren en daar mee de rol die u natuurlijkerwijs inneemt in een non-executive setting.
Daar bij voegen we de uitkomst van uw persoonlijke opdracht uit de opleiding met betrekking tot interventie-stijlen. U leert u zelf beter kennen in de wijze waar op u invloed uitoefent met de bevoegdheden die bij een non-executive rol horen.
U ontvangt online van Gallup een korte persoonlijke rapportage van uw persoonlijke drijfveren en een advies hieromtrent inclusief uw kwaliteiten maar ook valkuilen.
Tevens beschrijven wij samen de typen organisaties waar u als commissaris het meest succesvol bent / zult zijn gegeven uw stijl en verwachtingen van het commissariaat / de toezichthoudende functie.
Uw profiel “in the spotlight”
Met deze rapportage en het advies voeren we bij DeNieuweCommissaris een derde gesprek waarbij u uw profiel verder aanscherpt. Dit profiel is bedoeld voor ons Platform “in the spotlight” waarmee we u beter zichtbaar maken voor diverse opdrachtgevers van commissaris search dan wel voor onze eigen search opdrachten. Ook bent u in staat zelf een bewustere keuze te maken en sturing te geven aan uw non-executive portfolio.
Op pad; solliciteren
Met uw nieuwe non executive CV maakt u search bureaus of Raden van Commissarissen / Toezicht in één oogopslag duidelijk waar uw toegevoegde waarde ligt en waar u voor beschikbaar bent. Bij het voeren van gesprekken over non-executive posities begeleiden wij u tevens in de diverse fasen en afwegingen en bieden u de handvaten voor een goede due diligence.
Netwerk; on the move
Uiteraard stellen wij ons netwerk in de breedte beschikbaar aan u om gesprekken te voeren om u verder te oriënteren in gewenste sectoren. Daar voor maken we samen een concreet plan en boren ook gericht uw eigen netwerk aan. Dan kan middels een brief of email bericht aan uw relevante relaties waar in u uw beschikbaarheid bekend maakt middels uw nieuwe non executive CV en motivatie. U kunt dat stap voor stap doen om ook rustig follow up te geven.
Tevens kunnen we u introduceren of begeleiden bij (non) executive search bureaus waar wij bekend mee zijn. Als laatste heeft DeNieuweCommissaris zelf ook een bemiddelings-tak DeNieuweCommissaris Search.